250 gr farro eller valfritt matgryn
1 silverlök
250 gr champinjoner
2,5 dl vitt vin
75 gr riven parmesan
250 gr blekselleri
2 st vitlöksklyftor
800 gr kycklinglårfilé
persilja
Skiva silverlök, champinjoner och blekselleri.
Fräs alla skurna grönsaker och vitlöksklyftor (pressade) i en stekgryta i 1 msk olivolja, 3-4 min på medelvärme.
Häll på matgrynet och vinet. Låt koka in.
Koka upp 7 dl kycklingfond.
Späd farotton i omgångar med den varma buljongen. Låt sjuda 6-8 min eller tills grynet är färdigt.
Krydda kycklinglårfilén med lite salt och nymald svartpeppar. Stek tills kycklingen är genomstekt.
Rör ner 1 msk smör och riven ost i stekgrytan. Grovhacka persilja och strö över farrotton. Servera med nystekt kyckling.