Hällautbröd

Tid: 10 min + jäsning och gräddning

1 stort bröd

1/2 pkt jäst( 25 g)
2 tsk salt
4 dl fingervarmt vatten
8-9 dl vetemjöl Special

1. Smula ner jästen i en degbunke. Slå på litet av vattnet, rör ut jästen och häll i resten av vattnet samt saltet.

2. Häll i allt vetemjöl och rör ihop degen med en trägaffel. Degen blir ganska lös. Jäs degen under handduk i cirka 1-1 1/2 timme.

3. Häll försiktigt upp degen i en ugnssäker form ca: 15 x 25 cm fodrad med bakpapper. Låt den jäsa i 15 minuter och sätt under tiden ugnen på 250 grader.

4. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 125 grader och fortsätt grädda i cirka 40 minuter, eller tills brödet är färdigt.

5. Låt brödet svalna på ett galler. Brödet är suveränt att rosta morgonen efter baket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *