Rågkakor

Goda rågkakor:
500 gr vatten
140 gr rågflingor (eller 140 gr havregryn)
25 gr salt
Kokas till en gröt.
---
Smält 100 gr smör i gröten
Tillsätt 140 gr ljus sirap och
250 gr mjölk
Låt svalna till rumstemperatur.
---
Lös upp:
100 gr jäst i
250 gr vatten i degblandaren.
---
Häll i den svala gröten.
---
Tillsätt 600 gr grovt rågmjöl och
900gr vetemjöl special, eventuellt mer, degen skall vara litet klibbig.
---
Jäs degen i 30 minuter.
---
Baka ut till 100-125 gr runda kakor, nagga och jäs till dubbel storlek (ca:30 min).
---
Grädda i 250 grader i 8-10 minuter, pensla med vatten och låt svalna under bakduk.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *