Piroger med lätt senapskryddad köttfärsfyllning

Deg

6 dl vetemjöl
1 tsk salt
150 gr smör
3 ägg
25 gr jäst
2 msk vatten

Blanda mjöl och salt. Finfördela smöret i mjölet. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt tillsammans med äggen. Knåda ihop till en deg, låt jäsa i 30 minuter.

Fyllning

4-500 gr köttfärs
1 gul lök
1 paprika
1 msk vetemjöl
1 1/4 dl buljong
i msk senap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 ägg
3 msk grädde

1 ägg till pensling

Finhacka löken och paprikan. Fräs färsen ett par minuter, tillsätt lök och paprika fräs ytterligare tills färsen är genomstekt. Häll i buljongen. Tillsätt senap, salt och peppar. Vispa ihop ägg och grädde och rör ner i färsen. Låt puttra på svag värme under omröring tills smeten har tjocknat. Låt svalna.

Dela degen i två delar och kavla ut till runda kakor. Dela varje kaka i sex trekanter. Fördela fyllningen i en rand på den breda änden av degbitarna. Rulla ihop till gifflar och tryck ihop ändarna.

Lägg pirogerna på bakplåtspapper på en plåt. LÅt jäsa 20 minuter. Pensla med vispat ägg. Grädda i 225 grader cirka 10-12 minuter. Servera med sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *